- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Lučina do salátu | 150 |
Okurka nakládačka | 100 |
Cibule | 50 |
Celer bulva | 100 |
Petržel - kořen | 30 |
Mrkev | 50 |
Kapr | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 5128 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 77,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 855 kJ
Bílkoviny (g): 17.2, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 4.7, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kapra vykostím a rozporcuji. Z vyšších části ze hřbetu dělám řízky a nízká "břicha z kapra", která by byla po obalení samá strouhanka (kupuji malého kapra pro dvě osoby, z nichž jedna nejí ryby) uvařím v mírně okyselené vodě se kořenovou zeleninou, bobkovým listem a novým kořením. Dodatečně vykostím co to dá a rozmixuji i se zeleninou v sekacím mixéru. Směs prolisuji, abych se zbavila posledních kostiček. Prolisovanou směs promíchám s lučinou do salátu, přidám nadrobno nakrájenou cibulku, okurku a dvě vařená vajíčka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.