- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 30 |
Mandle | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Víno bílé suché | 20 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko kefírové nízkotučné | 150 |
Kapr | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5897 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 93,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1474 kJ
Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 23.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Osolené a opepřené porce kapra zaliji kefírem (nejlépe přes noc). Ze zbylého kefíru, vajec, bílého vína a soli vyšlehám hladké těsto. Jednotlivé porce kapra obalím v těstíčku a po té v mandlích a osmažím na rozpáleném oleji dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.