- Autor: kritika
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 50 % průměr | 60 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 250 |
Měkký tvaroh (Olma) | 500 |
Vejce celá průměr | 220 |
Hera | 50 |
Máslo čerstvé | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Energetická hodnota celkem: 11563 kJ
Bílkoviny (g): 148,
Tuky (g): 127,
Sacharidy (g): 249,
SAFA (g): 69,
Cukry (g): 102,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1445 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 15.9, Sacharidy (g): 31.1, SAFA (g): 8.6, Cukry (g): 12.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na formu o průměru 24 cm potřebujete: 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo kvalitního rostlinného tuku, 1 vejce, asi 2–3 lžíce studené vody a hladkou mouku na podsypávání. Na náplň je potřeba 500 g měkkého tvarohu, 250 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 2–3 lžíce cukru krupice, 3 vejce a 60 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %. Potřebujete klasické ingredience na křehké těsto a tvarohovou náplň Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky. Hotové těsto je potřeba zabalit a dát odpočinout Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct. Mezitím si připravte náplň. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, odložte ji stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké. Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160 stupňů, a pusťte se do plnění. Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut. Hotovo!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.