- Autor: LLojdova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 50 |
Cibule | 100 |
Žampiony | 100 |
Paprika červená | 80 |
Olej olivový | 10 |
Fazolky | 200 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 125 |
Eidam 20% | 30 |
Dochucovadla:
kari koření
Energetická hodnota celkem: 2115 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1058 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Rýži uvaříme v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou papriku, žampiony a cibuli. Přidáme nakrájené zelené fazolky, podlijeme vývarem a 10 - 12 min. dusíme. Přisypeme rýži, promícháme, prohřejeme, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.