- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 22 |
Máslo čerstvé | 30 |
Smetana ke šlehání 31% | 100 |
Šmakoun s hovězí příchutí | 150 |
Cibule | 70 |
Játra kuřecí | 180 |
Dochucovadla:
5 str. česneku, rozmarýn, majoránka, pepř, sůl Můžeme podávat s karamelizovanou cibulí .
Energetická hodnota celkem: 4485 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 449 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 1.6, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Olej s máslem rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a orestujeme. Přidáme pokrájená játra, orestujeme a přidáme nastrouhaný šmakoun a koření. Orestujeme, podlijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka. Po odvaření vody osolíme, přilijeme smetanu a za občasného míchání necháme odvařit. Hotovou směs rozmixujeme a necháme v mističkách vychladit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.