- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 150 |
Vejce celá průměr | 400 |
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu) | 50 |
Smetana zakysaná 15% | 80 |
kakaooříškový krém šmakoun | 300 |
Dochucovadla:
Vajec dávám 6 ks - váha je pokaždé trošku jiná podle velikosti
Energetická hodnota celkem: 9019 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 219,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 200,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 752 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 16.7, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přimícháme kakao a nakonec opatrným obracením vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do dortové nebo koláčové formy buď vymaštěné a vysypané nebo vyložené pečícím papírem. Pečeme cca 15 min. na 180 st. C Po vychladnutí natřeme krémem, na který jen smícháme kakaooříškový krém se smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.