- Autor: www.flora.cz
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Flora Gold | 50 |
Rajčatové pyré | 400 |
Česnek | 20 |
Cibule šalotka | 200 |
Rajčata Cherry | 150 |
Cuketa | 300 |
Paprika červená | 200 |
Lilek | 250 |
Dochucovadla:
bazalka, tymián, rozmarýn, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3257 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 814 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1. Nakrájíme lilek, cuketu a šalotku na stejné kostky. 2. Cherry rajčata nakrájíme na půlky, papriku na proužky, česnek zbavený klíčku na tenké plátky. 3. Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold. 4. Nejprve opečeme lilek, pak papriky, cibuli, cuketu a nakonec cherry rajčata a česnek. 5. Do takto opečené zeleninové směsi vmícháme rajčatové pyré. 6. Směs osolíme, opepříme a polo-odkryté dusíme asi 25 minut. 7. Na konci by měla být šťáva z rajčat úplně odpařená, takže ve finále se zelenina zase lehce opéká, tím získá výbornou nasládlou chuť. 8. V úplném závěru vmícháme lžíci rozpuštěného rostlinného tuku Flora Gold, trošku rozetřeného česneku, lístky čerstvé bazalky, tymiánu a nasekaný rozmarýn. Tip: Podáváme horké s křupavou bagetou a libovým masem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.