- Autor: ircza
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno s kůží | 400 |
Olej olivový | 15 |
Česnek | 9 |
Pór | 100 |
Rajčata | 100 |
Brambory rané | 400 |
Žampiony | 150 |
Víno bílé suché | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 5709 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 107,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2855 kJ
Bílkoviny (g): 43.5, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 15.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Použijte velký a hluboký pekáč, rozehřejte troubu na 180 °C, nalijte olivový olej a na něj položte na šest dílů rozporcované kuře. Ochuťte solí a pepřem a pečte 30–40 minut. Potom do pekáče přidejte všechny ostatní ingredience. Přikryjte pekáč alobalem a vložte zpátky do trouby. Pečte dalších 45 minut, potom sejměte fólii a pokud chcete, přidejte smetanu. Dopékejte dalších 30 minut, kuře při tom polévejte vypečenou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.