- Autor: necklinka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 300 |
Žloutek | 80 |
Parmezán 25% | 100 |
Šunka parmská | 200 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
čerstvě namletý černý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 9681 kJ
Bílkoviny (g): 135,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 218,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 4841 kJ
Bílkoviny (g): 67.5, Tuky (g): 49.5, Sacharidy (g): 109, SAFA (g): 24, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 3.5
Postup přípravy
Přiveďte ve velkém hrnci osolenou vodu k varu a vařte špagety 8–12 minut. Mezitím si nakrájejte šunku na proužky. Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, stačí opravdu malinko, protože dost špeku se z šunky vypeče. Restujte ji do křupava. Do mísy vyklepněte žloutky z vajec a přistrouhejte parmezán, důkladně směs promíchejte a opepřete. Z hotových těstovin odeberte hrnek vody, ve které se vařily, a poté je slijte. Šunku dejte k pastě a párkrát je spolu prohoďte. Přidejte vejce se sýrem a přilévejte horkou vodu z těstovin. Míchejte a uvidíte, jak se bude vytvářet krásná lesklá omáčka. Těstoviny servírujte na hluboký talíř a před podáváním je ještě hodně posypte mletým pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.