- Autor: mirkadanesova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 340 |
Pór | 68 |
Cibule | 98 |
Zlatá Haná | 15 |
Brambory (syrové) | 1400 |
Filé z tresky (mražené) | 700 |
Energetická hodnota celkem: 8135 kJ
Bílkoviny (g): 160,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 285,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1162 kJ
Bílkoviny (g): 22.9, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 40.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 5.1, Sůl (g): 1.9
Postup přípravy
Dno pekáče vymažeme tukem, poklademe na jemná kolečka nakrájenou cibulkou, a kousky částečně rozmrazeného file nebo tresky. Osolíme a zasypeme kousky brokolice, kterou jsme před tím cca 3 minuty povařili. Vrchní vrstvu tvoří na 5mm široké kousky brambor. Povrch osolíme. můžeme okmínovat nebo ochutit bazalkou a posypat pokrájeným pórkem. Zalijeme smetanou a dáme cca na hodinu zapéci. Pečeme pod alobalem asi 50 minut na 220°, dopečeme bez alobalu cca 15 minut. Chceme-li více pečené, dáme na pár minut pod gril.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.