- Autor: LLojdova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 425 |
Máslo čerstvé | 25 |
Müsli zapékané průměr | 50 |
Švestky sušené | 15 |
Sůl | 5 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 7 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Droždí | 16 |
Kokos strouhaný | 7 |
Energetická hodnota celkem: 8859 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 382,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 554 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 23.9, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
z cukru a kvasnic uděláme kvásek, přidáme zbylé ingredience, vypracujeme těsto. Necháme vykynout, prohněteme, vytvarujeme chléb a na pomazaném vále pečeme, dokud chléb není upečený.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.