- Autor: guttenovar
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák ve vlastní šťávě | 52 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka žitná celozrnná | 30 |
Máslo čerstvé | 2 |
Energetická hodnota celkem: 1036 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Konzervu tuňáka (80g) zbavíme šťávy a dobře promícháme s vajíčkem a moukou (nejsem si jistá, jestli žitná je nej - tady se prodává jen jedna celozrnná univerzální). Plech lehce potřeme máslem/použijeme pečicí papír a pečeme cca 10min. Navrch každému co vyhovuje :) Původní recept jsem našla na nějakých webových stránkách (bohužel se mi nedaří dohledat na kterých), byl bez mouky a z vajíček pouze bílky (bez mouky jsem zkoušela, ale opět jen s celým vajíčkem a taky dobrota).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.