- Autor: Moniisek
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Treska | 200 |
Mrkev | 180 |
Pór | 110 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 100 |
Olej olivový | 7 |
Dochucovadla:
1 lžička provensálského koření, čerstvá pažitka, petrželka, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1773 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 887 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na šikmá kolečka a obojí rychle orestujeme na olivovém oleji. Zeleninu přendáme do zapékací misky, na ni položíme porce ryby a pečeme asi 15 minut. Jogurt promícháme s provensálskými a nasekanými čerstvými bylinkami, omáčku přelijeme přes rybu a dalších 15 zapékáme. Podáváme s bramborem či bramborovou kaší
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.