TOPlist
Sledujte nás:

Vepřové maso, dušená mrkev, brambory

Zpět
  • Autor: Petrusa86
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 14034 kJ

Bílkoviny (g): 180, Tuky (g): 108, Sacharidy (g): 424, SAFA (g): 45, Cukry (g): 253, Vláknina (g): 99, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 3509 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 106, SAFA (g): 11.3, Cukry (g): 63.3, Vláknina (g): 24.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme a dáme vařit doměkka. Poté slijeme vývar, ten budeme potřebovat na podlití mrkve. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct a poté přidáme cukr, kdo jak má rád sladké, a vývar, aby se mrkev dusila. Přidáme i 5 kuliček nového koření a 1 bobkový list, chvilku dusíme. Když je mrkev měkká, přidáme hrníček mouky rozmíchané s vodou, můžeme použít i hotovou jíšku. Chvíli povaříme a máme hotovo. Takto podušená mrkev je také velmi dobrá samotná (bez masa), v tom případě je jídlo vhodné i pro vegetariány. Dušenou mrkev s hovězím masem podáváme s vařeným bramborem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři