- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 750 |
Mrkev | 3000 |
Cibule | 240 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Mouka pšeničná bílá | 10 |
Brambory vařené | 200 |
Energetická hodnota celkem: 14034 kJ
Bílkoviny (g): 180,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 424,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 253,
Vláknina (g): 99,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 3509 kJ
Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 106, SAFA (g): 11.3, Cukry (g): 63.3, Vláknina (g): 24.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme a dáme vařit doměkka. Poté slijeme vývar, ten budeme potřebovat na podlití mrkve. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct a poté přidáme cukr, kdo jak má rád sladké, a vývar, aby se mrkev dusila. Přidáme i 5 kuliček nového koření a 1 bobkový list, chvilku dusíme. Když je mrkev měkká, přidáme hrníček mouky rozmíchané s vodou, můžeme použít i hotovou jíšku. Chvíli povaříme a máme hotovo. Takto podušená mrkev je také velmi dobrá samotná (bez masa), v tom případě je jídlo vhodné i pro vegetariány. Dušenou mrkev s hovězím masem podáváme s vařeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.