- Autor: gitus
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 280 |
Mouka žitná celozrnná | 190 |
Droždí | 42 |
Lněné semínko drcené | 40 |
Slunečnicová semínka | 40 |
Dochucovadla:
2 lžičky soli, 2 lžičky celého nebo drceného kmínu.
Energetická hodnota celkem: 8576 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 345,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 68,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 572 kJ
Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechny přísady hnětačem smícháme s 1,5 hrnku teplé vody. Necháme vykynout. Dáme do pekáče na pečící papír a povrch posypeme hladkou moukou. Pečeme 1/2 h přikryté na 250 st. a 1/2 h odkryté na 220 st. Pozn. Lněné semínko dát celé, ne drcené - není v databázi. Droždí sušené - 1 sáček.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.