- Autor: RadekP
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé kysané | 450 |
Strouhanka | 50 |
Houska bílá | 87 |
Vejce celá průměr | 110 |
Česnek | 35 |
Cibule | 100 |
Hovězí maso zadní průměr | 225 |
Hovězí maso přední průměr | 225 |
Vepřová plec | 550 |
Dochucovadla:
koření na mleté maso 2 lžičky ,sůl 3 lžičky
Energetická hodnota celkem: 10786 kJ
Bílkoviny (g): 219,
Tuky (g): 133,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 59,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1079 kJ
Bílkoviny (g): 21.9, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Do mísy dáme všechno maso,cibuli,česnek vejce ,vymačkanou housku,koření a súl a dobře promícháme cca pět minut...přidáme strouhanku a znova promícháme tak aby se hmota nelepila na prsty,nebo minimálně. necháme aspoň dvě hodiny přikryté odpočívat v lednici.Poté vyndáme z lednice ,vytřeme pekáč čajovou lžičkou oleje,dáme vrstvu hmoty tak dva centimetry vysokou a na ní vyždímané zelí,přikryjeme druhou částí hmoty a vytvarujeme šišku jak jsme zvyklí,podlejeme zhruba centimetrem vody a dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů na deset minut,poté snížíme na 180 a pečeme do zlatova,podle toho jak komu peče trouba
Komentáře je možné psát až po přihlášení.