- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pivo světlé 10° | 300 |
Vepřové koleno | 800 |
Zelí bílé kysané | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 11430 kJ
Bílkoviny (g): 149,
Tuky (g): 208,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 94,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1905 kJ
Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 34.7, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 15.7, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Vepřové koleno vykostím a nasolím. Do pekáčku dám kysané zelí, na ně položím koleno, podliji pivem a pomalu peču (asi při 120°C. Klidně jdu na hodinu na procházku, po návratu dle potřeby doliju pivo. Po cca 2 hodinách pečení přidám brambory na plátky či kostičky a nechám společně dopéci. Pokud někdo preferuje knedlík, dostane knedlík. Dělám tak i kuřecí stehna nebo bůček a vepřová žebra.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.