- Autor: Hanka.Hrudka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 400 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 1000 |
Jablka | 200 |
Vejce celá průměr | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
větší špetka soli
Energetická hodnota celkem: 10906 kJ
Bílkoviny (g): 102,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 406,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 112,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1363 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 50.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, přidáme do palačinkového těsta. Těsto: mouku, vejce, cukr-moučka, sůl a mléko dáme do nádoby a ručně nebo mixérem smícháme na těsto. Smažíme na pánvi, tak jak jsme zvyklí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.