- Autor: UJISilik
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 504 |
Zlatá Haná | 324 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 84 |
Sůl | 16 |
Mouka pšeničná hladká | 840 |
Droždí | 42 |
Vejce celá průměr | 55 |
Energetická hodnota celkem: 23235 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 254,
Sacharidy (g): 702,
SAFA (g): 104,
Cukry (g): 97,
Vláknina (g): 68,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1291 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 14.1, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vodu, droždí, vejce, cukr, mouku a sůl vymíchat v hladké těsto. Hodinu nechat odležet na lince, pak dát do lednice (pozor! hodně kyne!!!). Druhá den rozválet máslo i těsto do čtverce a máslo zabalit jako do obálky do těsta, rozválet v 1 směru, přeložit na třetiny a dát do lednice na 30 minut. 2x zopakovat, válet vždy kolmo k minulému válení. Po posledních 30 min vyválet na 3 mm (!) a rozříznout na dva 20cm pruhy, ze kterých se krájí trojúhelníky se základnou 8-10cm. Základnu nakrojit a těsto vytáhnout do stran tak, že vznikne "eiffelovka", a srolovat. 60-90 min nechat kynout, potřít vejcem a péct cca 10 min na 200st. (lépe asi horkovzduch)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.