- Autor: ABULA
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta bez kůže průměr | 400 |
Kečup | 10 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Med | 5 |
Olej olivový | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 20 |
Cibule | 20 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, paprika (koření)
Energetická hodnota celkem: 3332 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 833 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Smícháme lžičku oleje, hořčice, kečupu, mleté papriky a medu se lžící vody. Krůtí stehno bez kostí a kůže nakrájíme na plátky, které potřeme výše uvedenou marinádou. Můžeme nechat v chladu do příštího dne, ale není to nutné. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a plátky masa. Posolíme a pečeme doměkka (cca 90 minut). Kysané zelí uvaříme a podle potřeby přisolíme a nepatrně přisladíme. Upečené maso podáváme se zelím, popřípadě s bramborovým knedlíkem, který do příjmu počítáme zvlášť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.