- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé kysané | 600 |
Cibule | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 8 |
Paprika červená | 200 |
Kuřecí prsa bez kůže | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření na kuře
Energetická hodnota celkem: 3715 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 929 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibuli nadrobno nakrájejte, osmahněte na troše oleje, přidejte zelí a duste doměkka. Zatím kuřecí prsíčko jemně naklepejte, osolte a opepřete dle chuti, nakrájejte na delší proužky. Pak navlékejte po jednom na špejli proužek kuřecího masa jako vlnku. Do obloučků mezi maso vložte ještě kousek papriky. (Můžete samozřejmě střídat klasické kousky, ale takto je to zajímavější). Opékejte na teflonové pánvi z každé strany. Podávejte s dušeným zelím, sypaným sekanou petrželkou. Kuřecí lze samozřejmě zaměnit za krůtí. Můžete si přidat i vařené brambory nebo pozměnit dle své fantazie.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.