- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře s kůží průměr | 600 |
Zelí bílé kysané | 1000 |
Cibule | 150 |
Slanina anglická | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 7999 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 118,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2000 kJ
Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 29.5, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Celé kuře naporcujeme nebo použijeme 4 stehna s kůží. Maso nasolíme, jemně opepříme. Dál potřebujeme pekáč s víkem, který můžeme dát na sporák i do trouby. Já používám z varného skla. Necháme nejprve osmahnout na kostky nakrájenou slaninu a na tuku, který pustí ještě zesklovatět nakrájenou cibuli.Jemně zasypeme hladkou moukou a zasmahneme světlou jíšku. Na tento základ rozložíme připravené maso. To zakryjeme nakrájeným zelím bez nálevu. Přikryjeme pokličkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Zhruba po 30 minutách maso vyndáme, zelí smícháme se základem, vrátíme zpět maso na zelí. Poprášíme mletou paprikou dle chuti. Dáme zpět do trouby zapéct dozlatova. Podobná verze již tu je, ale zkuste i tuhle, jak ji dělám již léta. Slyšela jsem, že někdo dává do základu i houby. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo samotné.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.