- Autor: Lenkanem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 30 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 250 |
Paprika červená | 50 |
Česnek | 20 |
Cibule | 50 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 400 |
Kuřecí prsa bez kůže | 400 |
Dochucovadla:
Uzená paprika (koření) Sůl Pepř
Energetická hodnota celkem: 9435 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 340,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1573 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 56.7, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Kostku zeleninového bujonu rozpustíme v litru horké vody. Na polovině oleje osmahneme maso nakrájené na nudličky; vyndáme z pánve a dolijeme zbytek oleje. Zpěníme nasekanou cibulku, přidáme nakrájený česnek a vsypeme rýži a 1 lžíci uzené papriky (koření; pokud nemáme, dáme sladkou). Pořádně zamícháme, aby se rýže obalila olejem a kořením. Přidáme konzervu rajčat, osmahnuté maso, nakrájenou červenou papriku a zalijeme připraveným vývarem. Stáhneme plamen na minimum a za občasného míchání vaříme tak dlouho, až je rýže měkká a tekutina vsáknutá (během vaření případně přidáme vodu). Dochutíme solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.