- Autor: Lenkanem
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku) | 310 |
Mouka pšeničná hladká | 360 |
Mouka žitná celozrnná | 140 |
Droždí | 20 |
Olej olivový | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 6 |
Dochucovadla:
Sůl, vejce na potření.
Energetická hodnota celkem: 9046 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 381,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1131 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 47.6, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Droždí utřeme s cukrem (je toho jedna kávová lžička) do tekuté podoby a přidáme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Obě mouky smícháme, přidáme sůl (2 kávové lžičky), olej (2 polévkové lžíce), zbytek mléka a kvásek. Zaděláme těsto, které necháme kynout. Poté vytvoříme housky (cca 8 ks), potřeme vejcem, necháme ještě tak 15 minut kynout a pečeme v troubě (předem rozpálené na 180°C) cca 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.