TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Housky z celozrnné mouky bez kynutí

Zpět
  • Autor: kuhnj
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 10996 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 360, SAFA (g): 12, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 916 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 7.9, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 1, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí připravíme těsto. Já ho dělám v domácí pekárně, to mi potom odpadá příprava kvásku z mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžíce mouky.Po vypracování těsto ihned (bez kynutí)rozdělíme asi na 12 porcí. Z každé vyválíme váleček, který rozdělíme na 3 kusy a upleteme houstičku. Houstičky narovnáme na pečící papír, potřeme bílkem, posolíme hrubou solí a pokmínujeme. Můžeme samozřejmě také posypat různými semínky. Pečeme na 200C asi 20 minut- až houstičky zezlátnou. Necháme vychladnout na mřížce. V receptu upřesňuji - do těsta patří jen žloutek, bílkem potíráme. Do těsta dáváme kávovou lžičku soli a cukru, gramáž v receptu je odhadem:-)

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 03. 2015 16:02
Moc dobré, peču teď každý víkend a recept jsem předala dál:-))
26. 02. 2015 11:49
přesně tak, bez kynutí to proběhlo včera, a bude probíhat i dnes:))
26. 02. 2015 11:17
Taky jsem vyzkoušela a jsou žravé :)
26. 02. 2015 11:12
Jojo,proto je hodně z nás už velmi závislých :-)))
26. 02. 2015 11:08
Pochopila jsem dobře, že to nekyne ani po upletení? Udělat těsto-umotat-potřít a posypat a šup do trouby? To by se mi líbilo :-)

Naši partneři