- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže natural syrová | 15 |
Feta sýr průměr | 30 |
Kuřecí prsa | 50 |
Cuketa | 70 |
Rajčata | 70 |
Žampiony | 60 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Pažitka | 7 |
Petržel - nať | 7 |
Česnek | 10 |
Paprika zelená | 180 |
Kečup | 20 |
Energetická hodnota celkem: 1462 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rýži uvařte podle návodu na obalu, nasypte do mísy, smíchejte s rozdrobeným sýrem feta a promíchejte. Omyté kuřecí maso, cuketu a rajče nakrájejte na kostičky, žampion na tenké plátky. Pánev potřete olejem a osmahněte kuřecí kostičky. Přidejte koření (sůl, pepř), bylinky (bazalka, petrželka, pažitka) a po 5 minutách také žampiony a nakrájenou zeleninu. Promíchejte, poduste 5 minut, přidejte prolisovaný česnek, kečup a ještě pár minut prohřívejte. Směs přidejte do mísy k rýžovému základu a promíchejte. Papriky omyjte a u stopky seřízněte asi 1 centimetr, aby vznikla poklička. Pokud papriky nechtějí stát, můžete seříznout milimetr i na spodní straně. Odstraňte semínka a naplňte připravenou směsí a přiklopte seříznutou pokličkou. Vložte do zapékací misky. Troubu předehřejte na 200 ��C a pečte doměkka asi 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.