- Autor: Sanyz
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 480 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Jablka | 500 |
Brusinky sušené proslazené | 30 |
Rozinky | 30 |
Vlašské ořechy | 100 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 45 |
Bílek | 22.5 |
Dochucovadla:
sůl, skořice
Energetická hodnota celkem: 20671 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 270,
Sacharidy (g): 533,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 145,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1292 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 16.9, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 9.1, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mouku,sůl, olej, vodu smícháme, vypracujeme těsto a dáme odpočinout. Rozinky a brusinky propláchneme teplou vodou,jablíčka nakrájíme na kousky, smícháme se skořicí, cukrem a ořechy. Těsto rozdělíme na dva díly, přeneseme válečkem na plech - vyložený pečicím papírem, naklademe náplň a opatrně zabalíme. Párkrát propíchneme vidličkou, potřeme vaječným bílkem a pečeme asi 20 - 25 minut na 180 stupních.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.