TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špaldový ,,vánoční" štrůdl

Zpět
  • Autor: Sanyz
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, skořice

Energetická hodnota celkem: 20671 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 270, Sacharidy (g): 533, SAFA (g): 31, Cukry (g): 145, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1292 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 16.9, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 9.1, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mouku,sůl, olej, vodu smícháme, vypracujeme těsto a dáme odpočinout. Rozinky a brusinky propláchneme teplou vodou,jablíčka nakrájíme na kousky, smícháme se skořicí, cukrem a ořechy. Těsto rozdělíme na dva díly, přeneseme válečkem na plech - vyložený pečicím papírem, naklademe náplň a opatrně zabalíme. Párkrát propíchneme vidličkou, potřeme vaječným bílkem a pečeme asi 20 - 25 minut na 180 stupních.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři