- Autor: sebulka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Rajčata | 40 |
Olivy zelené plněné papričkou | 160 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Droždí | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Mozzarella 45% | 200 |
Energetická hodnota celkem: 11227 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 377,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1403 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 47.1, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
2 hrnky mouky, 2 lžíce oleje, 1hrnek vody, osolit, vypracovat těsto, nechat vykynout. Toto množství vyjde na 2 plechy. Těsto vytáhneme na plech, potřeme protlakem nebo rozmixovaným rajčetem, posypeme bylinkami (bazalka, oregano,...) posypeme šunkou, olivami a sýrem dle chuti... Pečeme na maximální možnou teplotu, nejlépe 320 st., což průměrná trouba nemá, takže na 250 asi 7-8 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.