- Autor: DusinkaL
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 400 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cibule | 80 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Paprika bílá | 250 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3727 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 932 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Hovězí zadní nakrájíme na 100g plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme na talíř a na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté vložíme do hrnce plátky masa, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme. Bílé papriky nakrájíme na tenké nudličky, podusíme v hrnci s trochou vody. Přibližně po hodinovém dušení masa přidáme podušené papriky a plechovku krájených rajčat. Opět za občasného míchání dusíme až do změknutí masa. Jako příloha se hodí rýže, kuskus, těstoviny či brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.