- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jáhly (v suchém stavu) | 250 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 750 |
Vejce celá průměr | 165 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Máslo čerstvé | 5 |
Citronová šťáva | 5 |
Švestky kompotované | 500 |
Dochucovadla:
tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, sůl
Energetická hodnota celkem: 8972 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 359,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 176,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1122 kJ
Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 44.9, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše. Troubu předehřejeme na 180°C. Jáhlový nákyp poklademe plátky másla a zapečeme. Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.