- Autor: sedmitecne
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sumec | 460 |
Máslo čerstvé | 28 |
Cibule | 100 |
Česnek | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
špenát listový-mražený Fine life | 362 |
Mouka pšeničná polohrubá | 19 |
Eidam 30% | 89 |
podravka | 14 |
Dochucovadla:
majoránka,kmín, sladká paprika, sůl, citrón
Energetická hodnota celkem: 5267 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1053 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Filety ze sumce si omyjeme. Osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou a pokapeme citronem. Dáme odpočinout do lednice. Na pánvi, která má víko, si na trošce oleje osmažíme cibulku nakrájenou na měsíčky, poté ještě nasekaný česnek a přidáme špenát. Nijak nepodléváme, jen přikryjeme poklicí, podusíme do tepla, ale nevaříme. Dle chuti dosolíme podravkou. Necháme stranou. Nachystáme si pekáč, vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme pár plátků másla. Na ně vyskládáme odpočinutou rybu. V misce si smícháme polohrubou mouku s červenou paprikou a kmínem a posypeme sumečka. Poklademe opět kousky másla. Podlejeme malinko vodou. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme péct. Asi po 1/2 hodině vyndáme z trouby, poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Dáme zpět do trouby, dokud se nám sýr pěkně nerozteče.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.