- Autor: KaterinaP
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Bílkové sušenky, kde jedna porce je cca 34 gramů
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bílek | 132 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Cukr průměr | 100 |
Mandle | 50 |
Lískové ořechy | 50 |
Vlašské ořechy | 50 |
Energetická hodnota celkem: 7494 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 90,
Sacharidy (g): 191,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 103,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 535 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ze 4 bílků (132g) ušleháme sníh, přidáme mouku, cukr, který pomalu zamícháme, aby sníh nespadl. Dále přidáme ořechy, mandle a oříšky. Mohou být nasekané nebo celé, dle libosti. Těsto vlijeme do srnčího hřbetu a dozlatova upečeme při cca 200 st horkovzdušné trouby. Vychladnuté nařežeme na tenké plátky, které na plechu sušíme při 100 st dokřupání. Výborné jsou i k vínu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.