- Autor: ZdenkaJ
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně s tukem | 500 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Olej olivový | 7 |
Mrkev | 100 |
Máslo čerstvé | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Eidam 30% | 70 |
Dochucovadla:
muškát. oříšek, sůl
Energetická hodnota celkem: 6501 kJ
Bílkoviny (g): 137,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1084 kJ
Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 9.2, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Z masa, rajčat a mrkve připravíme boloňskou omáčku, připravíme bešamel-máslo, mouka, mléko a vrstvíme, posypeme sýrem a upečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.