- Autor: mirkapo
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 35 |
Krůtí prsa bez kůže | 1000 |
Citronová šťáva | 20 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 300 |
Cibule | 140 |
Česnek | 8 |
Rajčata | 150 |
Paprika bílá | 88 |
Dochucovadla:
1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 rajčata, 1 paprikový lusk, šťáva z půlky citronu, dost majoránky, sůl, zeleninový vývar
Energetická hodnota celkem: 6079 kJ
Bílkoviny (g): 237,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 760 kJ
Bílkoviny (g): 29.6, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Krůtí stehno bez kůže potřeme částí rozpuštěného másla, osolíme, posypeme majoránkou, zakapeme citrónovou šťávou a necháme min. 2 hodiny odpočinout (nebo přes noc). Na pekáč dáme zbytek másla, položíme připravené stehno, cibuli na proužky, česnek na plátky, přidáme část vývaru, pečeme pod poklicí. Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky, přidáme ke stehnu v půlce pečení, stehno průběžně otáčíme, ke konci pečeme odkryté.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.