- Autor: AdrianaA
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 17.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 100 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 125 |
Vejce celá průměr | 100 |
Máslo čerstvé | 40 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Energetická hodnota celkem: 3532 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 208 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žloutky, rozpuštěné máslo, 1/4 sáčku kypř. prášku, mouku, mléko smícháme dohormady. Vyšleháme bílky do tuha a přidáme do směsi. Pečeme ve vaflovači. (suché dětem posypávám vanilkovým či skořicovým cukrem, sobě jen skořicí) nebo potírám tvrohem smíchaným se zakyslou smetanou, pokladu ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.