- Autor: paratko
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
2x 80g malý tuňák v konzervě tj. 52g masa( v tomatu nebo ve vlastní šťávě) 250 nízkotučného tvarohu sůl, pepř citronová šťáva
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 250 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 104 |
Energetická hodnota celkem: 1253 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 209 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 1.7, SAFA (g): 0, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Tvaroh smícháme s tuňákem, pořádně rozmícháme, osolíme popř. i opepříme, a zakápneme trochou citronu, ale není potřeba, jen dle chuti. 1. varianta podávání: s tmavým pečivem 2. varianta podání: s vařeným bramborem ve slupce, ten se pak jen rozkrájí na osminky a podává se to s teplým bramborem a ačkoliv je to netradiční kombinace, je moc dobrá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.