- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno červené | 50 |
Omáčka sójová | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cibule | 60 |
Lilek | 200 |
Paprika žlutá | 30 |
Paprika zelená | 40 |
Paprika červená | 30 |
Kuře průměr | 130 |
Energetická hodnota celkem: 1602 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso a papriku nakrájejte na kousky, lilek na čtvrtkolečka, cibuli na čtvrtiny. Z oleje, sójové omáčky, vína, pepře, tymiánu, bobkového listu a soli připravte marinádu. Do té vložte maso s lilkem, promíchejte a nechte v chladu 1 den odležet. Na jehly pak střídavě navlékejte marinované maso, cibuli, lilek a papriku. Grilujte po všech stranách, celkem asi 15 minut. Velmi chutnou přílohou jsou grilované papriky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.