TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mandlové kuře s roibos

Zpět
  • Autor: jennylane
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilkový lusk

Energetická hodnota celkem: 13442 kJ

Bílkoviny (g): 241, Tuky (g): 205, Sacharidy (g): 91, SAFA (g): 80, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1920 kJ

Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 29.3, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 11.4, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Kuře omyjeme a naporcujeme. Ochutíme solí a pepřem. Šalotky oloupeme a nakrájíme na kousky. Rooibos Vanilla čajové sáčky přelijeme vroucí vodou a necháme luhovat dle požadované intenzity chutě. Čajové sáčky vyjmeme. Rozpálíme olej na pánvi. Kuřecí kousky osmahneme ze všech stran, při posledním otočení přidáme šalotky a mandle. Podlijeme slepičím vývarem a rooibosovým čajem. Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Lusk a dřeň přidáme k omáčce. Pod pokličkou podusíme 40 minut. Švestky opláchneme, rozčtvrtíme a vypeckujeme. Na posledních deset minut přidáme k omáčce a společně podusíme. Škrob rozmícháme s trochou studené vody. Zamícháme do omáčky a ještě jednou necháme přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Ozdobíme pomerančem a podáváme. Jako přílohu použijeme rýži smíchanou s meduňkovými lístky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři