- Autor: jennylane
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře s kůží průměr | 1200 |
Cibule šalotka | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 16 |
Vývar kuřecí čistý | 100 |
Mandle | 40 |
Švestky | 250 |
Naturamyl bramborový škrob | 30 |
Pomeranče | 30 |
Dochucovadla:
vanilkový lusk
Energetická hodnota celkem: 13442 kJ
Bílkoviny (g): 241,
Tuky (g): 205,
Sacharidy (g): 91,
SAFA (g): 80,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1920 kJ
Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 29.3, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 11.4, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Kuře omyjeme a naporcujeme. Ochutíme solí a pepřem. Šalotky oloupeme a nakrájíme na kousky. Rooibos Vanilla čajové sáčky přelijeme vroucí vodou a necháme luhovat dle požadované intenzity chutě. Čajové sáčky vyjmeme. Rozpálíme olej na pánvi. Kuřecí kousky osmahneme ze všech stran, při posledním otočení přidáme šalotky a mandle. Podlijeme slepičím vývarem a rooibosovým čajem. Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Lusk a dřeň přidáme k omáčce. Pod pokličkou podusíme 40 minut. Švestky opláchneme, rozčtvrtíme a vypeckujeme. Na posledních deset minut přidáme k omáčce a společně podusíme. Škrob rozmícháme s trochou studené vody. Zamícháme do omáčky a ještě jednou necháme přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Ozdobíme pomerančem a podáváme. Jako přílohu použijeme rýži smíchanou s meduňkovými lístky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.