- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Syté a chutné.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné průměr | 100 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 20 |
Vejce celá průměr | 130 |
Kopr | 20 |
Celer řapíkatý | 500 |
Brambory zimní | 110 |
Voda | 1500 |
Dochucovadla:
Kopr, sůl
Energetická hodnota celkem: 2312 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 462 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 11.2, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit omytý řapíkatý celer pokrájený na kousky, oloupanou bramboru nakrájenou na kostky. Po změknutí rozmixujeme tyčovým mixérem, dolijeme vodou do hustoty polévky, dochutíme vývarem (může být i z kostky). Do polévky lehce zašleháme 2 vejce, dolijeme mléko a nasypeme kopr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.