- Autor: Ivusha25
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 100 |
Moravské uzené | 100 |
Rohlík tukový průměr | 360 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule šalotka | 40 |
Česnek | 14 |
Vejce celá průměr | 330 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,strouhanka,máslo
Energetická hodnota celkem: 7994 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 228,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 999 kJ
Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 1.1
Postup přípravy
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájené uzené. Do větší mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky, které pokropíme mlékem a necháme nasáknout. K rohlíkům přidáme prolisovaný česnek, zchladlou cibulku s uzeným, spařený nasekaný špenát, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřátě troubě dozlatova na 180 stupňu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.