- Autor: mirkapo
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 70 |
Mrkev | 120 |
Petržel - kořen | 40 |
Celer řapíkatý | 104 |
Hrášek sterilovaný průměr | 145 |
Kukuřice sterilovaná průměr | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 24 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 600 |
Rýže jasmínová (v suchém stavu) | 244 |
Eidam 30% | 120 |
Vepřová plec | 510 |
Dochucovadla:
paprika, sůl
Energetická hodnota celkem: 11557 kJ
Bílkoviny (g): 165,
Tuky (g): 115,
Sacharidy (g): 266,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2311 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 53.2, SAFA (g): 9.4, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 5.4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Zpěníme cibulku na oleji, přidáme papriku, opražíme masové kostky, osolíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme zeleninu (mrkev, celer, petržel) a propranou rýži. Vaříme cca 15-20min, na závěr přidáme sterilovaný hrášek a kukuřici (jen aby se to prohřálo). Ozdobíme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.