- Autor: Janka53
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika zelená | 50 |
Paprika červená | 50 |
Eidam 30% | 200 |
Šunka vepřová standardní | 200 |
Vejce celá průměr | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 2 |
Droždí | 30 |
Mouka žitná celozrnná | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, 300 ml voda
Energetická hodnota celkem: 11156 kJ
Bílkoviny (g): 163,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 366,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 62,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1395 kJ
Bílkoviny (g): 20.4, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 45.8, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 1.1
Postup přípravy
Připravíme si kvásek. Přidáme mouku, sůl, kmín a zbytek vody.Vypracujeme těsto a necháme kynout. Z těsta vyválíme placku. Dáme na ní šunku, papriku na proužky, vejce uvařená na tvrdo na čtvrtky a sýr nastrouhaný nahrubo. Dobře zabalíme. Přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 140 C dozlatova. Podáváme teplý nebo studený.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.