- Autor: Matylda4
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vlašské ořechy | 50 |
Pudink (Pudding) Tesco | 40 |
Rama classic | 40 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 350 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 47 |
Jablka | 300 |
Vánočka | 218 |
Dochucovadla:
Navrchu jen zlehka pocukrujeme.
Energetická hodnota celkem: 7662 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 237,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 142,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 479 kJ
Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejprve si připravíme obvyklým způsobem bábovkovou formu (vymastíme a vysypeme strouhankou) - kdo má silikonovou tak nemusí. Pak namáčíme vánočku v mléce a vkládáme do formy. Na vrstvu vánočky poklademe vrstvu nastrouhaných jablek, přidáme pár rozinek, drcených ořechů, trochu vanilk. pudinku a trochu cukru. Na tuto směs dáme další vrstvu namočených plátků vánoček a celý postup opakujeme asi 3x. Končíme vánočkou, kterou před vložením do trouby potřeme rozpuštěnou ramou (nebo máslem). Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 60 - 70 min. (na hrokovzduch).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.