TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečná žemlovka z vánočky

Zpět
  • Autor: Matylda4
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

Navrchu jen zlehka pocukrujeme.

Energetická hodnota celkem: 7662 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 79, Sacharidy (g): 237, SAFA (g): 21, Cukry (g): 142, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 479 kJ

Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejprve si připravíme obvyklým způsobem bábovkovou formu (vymastíme a vysypeme strouhankou) - kdo má silikonovou tak nemusí. Pak namáčíme vánočku v mléce a vkládáme do formy. Na vrstvu vánočky poklademe vrstvu nastrouhaných jablek, přidáme pár rozinek, drcených ořechů, trochu vanilk. pudinku a trochu cukru. Na tuto směs dáme další vrstvu namočených plátků vánoček a celý postup opakujeme asi 3x. Končíme vánočkou, kterou před vložením do trouby potřeme rozpuštěnou ramou (nebo máslem). Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 60 - 70 min. (na hrokovzduch).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři