- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Cibule | 50 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Kuřecí stehno s kůží | 700 |
Dochucovadla:
bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 8241 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 158,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 84,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1648 kJ
Bílkoviny (g): 26.2, Tuky (g): 31.6, Sacharidy (g): 2.2, SAFA (g): 16.8, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku (dávám tak 2-3 lžíce) a rychle zalijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla. Přidáme očištěné kuře, bobkový list a necháme vařit, dokud kuře není měkké. Měkké kuře vyndáme a- a) buď ho necháme tak jak je b) dáme ho do trouby, aby se udělala "kůrčička" (někomu vadí, když je kůže jenom uvařená, takže záleží na chuti). Doděláme omáčku- vyndáme bobkový list, přilijeme smetanu, přidáme 1/2 Masoxu, lehce osolíme (dle chuti) a zahustíme instantní jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme provařit, vrátíme kuře a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.