- Autor: Nininka
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 90 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 3 |
Cibule | 15 |
Okurka nakládačka | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 50 |
Salát hlávkový | 100 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, drcený kmin, nekalorické sladidlo, ocet
Energetická hodnota celkem: 1544 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso naklepeme, mírě osolíme, opepříme, Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku, plátky masa opečeme z obou stran, okmínujeme, zalijeme vodou a dusíme. Během dušení přisypeme na kostičky pokrájenou kyselou okurku. Měkké maso vyjmeme, štávu zahustíme moukou a dobře ji provaříme.Podáváme s dušenou rýží a hlávkovým salátem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.