- Autor: CaLiSto
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 900 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Sůl | 10 |
Vejce celá průměr | 203 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 230 |
Česnek | 8 |
Niva 50% | 80 |
Anglická slanina (Pikok) | 103 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky kari 2 lžíce bazalky (sušené, či čerstvé) Množství na kusy a lžičky (pro lepší orientaci): - 1/2 lžičky soli - 4 vejce - 1 až 2 stroužky prolisovaného česneku - 1 lžička prášku do pečiva
Energetická hodnota celkem: 6768 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 140,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 846 kJ
Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Květák uvaříme a pokrájíme (velikost kousků dle osobních preferencí). Všechno smícháme ve větší míse a nalijeme do vymazaného pekáče (nižší vrstva je rychleji hotová a lépe se propeče). Prvních 10 minut pečeme zprudka, dále dopékáme dalších 25 minut. Podáváme s bramborem (jako hlavní jídlo), nebo můžeme i samotné. Místo anglické slaniny lze použít uzené, nebo masovou složku zcela vynechat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.