- Autor: m.r.ruzovka
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta bez kůže průměr | 80 |
Vejce celá průměr | 17 |
Celer bulva | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 7 |
Olej olivový | 10 |
Žampiony | 100 |
Rýže natural (v suchém stavu) | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, mletý kmín. chilli vločky, sušený česnek.
Energetická hodnota celkem: 1873 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mleté krůtí maso jsem promíchala s syrovým celerem, na jemno nastrouhaným , přidala celé vajíčko, okořenila a nechala odležet . Potom jsem si v dlani vytvarovala placičku, poprášila hladkou moukou, rechle orestovala do zlatova na teflonové pánvi vymazané olivovým olejem. Podlila jsem vařící vodou a dodusila cca 25 min, placičky mají výborný sos. . Suroviny jsem přepočítala na jednu porci . Na žampionovou rýži jsem orestovala žampiony s cibulí , okořeníla sůl, pepř, sušený česnek a promíchala u vařenou rýží natur kulatozrnnou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.