- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Konopný protein BK 15g | 40 |
Hollandia Jogurt bílý krémový | 200 |
Máslo čerstvé | 10 |
Banány | 130 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Vejce celá průměr | 110 |
Ovesné vločky jemné | 200 |
Dochucovadla:
1lžička sody, lžička prášku do pečiva skořice, nešetřit
Energetická hodnota celkem: 5906 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 166,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 492 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6.1, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ovesné vločky namixujeme najemno, přidáme vejce, jogurt, mléko, rozmixovaný banán, sodu a skořici. (pokud nemáte protein stačí vynechat přidávám do receptu navíc). Ideální je dát do mixeru suché ingredience (přidat vše k najemno rozmixovaným vločkám) se skořicí a kypřidly - vysypat vedle do mísy, do mixéru dát tekuté ingredience s banánem a v míse vše spojit a vytvořit těsto hustoté jako na lívance ( časem houstne jde naředit vodou či lépe mlékem) Promícháme a do vaflovače vytřeného máslem lijeme těsto. Z dávky je 10-12ks vaflí, vafli můžeme podávat s jogurtem, javorovým sirupem a sezónním ovocem atd. (jahody, maliny, ořechy, kakao etc.). skvěle funguje zamrazit a ráno dát do toustovače.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.