- Autor: libusesp
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno s kůží | 690 |
Žampiony | 500 |
Slanina anglická | 100 |
Cibule | 50 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 1000 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Dochucovadla:
sůl , pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 10897 kJ
Bílkoviny (g): 189,
Tuky (g): 159,
Sacharidy (g): 104,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1816 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 26.5, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 13.2, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Nakrájené žampióny osmahneme na slanině a cibulce, přidáme trošku drceného kmínu. Přidáme osolená a opepřená kuřecí stehna , podlijeme vodou nebo vývarem a dáme péct do měkka. Potom maso vyjmeme, do výpeku s houbami nelejeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme mouku a omáčku zahustíme, případně ještě osolíme a přikořeníme. Maso vykostíme a rozdělíme na šest porcí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.