- Autor: Keksina
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Rychlé, skvěle chutná, absolutně nedietní.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žloutek | 20 |
Anglická slanina | 100 |
Špagety bezvaječné syrové | 200 |
Parmezán 25 % průměr | 40 |
Energetická hodnota celkem: 5676 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2838 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 29.5, Sacharidy (g): 73, SAFA (g): 14, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Dietní to sice moc není, ale jednou za čas.. navíc je to děěsně rychlé. :-) Uvaříme špagety podle návodu. Na pánvi nasucho opečeme slaninu dozlatova. Mezitím si nastrouháme parmazán, do kterého přidáme vaječný žloutek. Do směsi přilejeme těsně před dovařením špaget trochu vody, ve které se vařily. Šapgety scedíme a přendáme do pánve, v níž se smažila slanina. Už nevaříme. Na špagety nalijeme parmazán a dobře zamícháme. Ihned podávat. Pozor - velmi syté!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.